Bollebygd

Premiär för ungdomsmottagning

Bollebygd får äntligen en ungdomsmottagning. Även om lokalen inte är helt färdigbyggd, så kan ungdomar mellan tretton och tjugofem år idag börja boka tider för undersökningar eller samtal. Personalen är förberedd, och de är reda att hjälpa till med allt man kan få hjälp med på en ungdomsmottagning.

Från och med idag kan alla mellan tretton till tjugotvå år boka ett besök på den nya ungdomsmottagningen i Bollebygd. Mottagningen är öppen upp till tjugofemåringar som kan komma och prata med psykologen på plats.
Det har varit viktigt med att kunna försäkra anonymiteten för ungdomarna, och det har varit väldigt viktigt med till exempel en egen ingång.

På ungdomsmottagningen kommer det att jobba en psykolog, en barnmorska, och en konsultläkare. Psykologen, Helene Lundblom, säger att hon uppskattar att det finns avdelningar för ungdomsmottagningen även i kommuner så som Bollebygd.

Ludvig Åsgården

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista