Mark

Politiker fick dubbel "lön"

Socialdemokraten Ingvar Larsson i Mark kritiseras för att han tog ut 33 000 kronor i ersättning för förlorad arbetsförtjänst, samtidigt som han fick full lön från sin arbetsgivare. Men personalchefen har inte sett något fel.

Det var mellan 2004 och 2006 som socialdemokraten Ingvar Larsson var vice ordförande i utbildningsnämnden i Mark. Han jobbade samtidigt som chef på Öxnevalla behandlingshem. Trots att han fick full lön därifrån tog han ut 33 000 kronor i ersättning från kommunen för förlorad arbetsförjänst, för den tid han var på möten.

Men att som Ingvar Larsson kompensera extrainkomsten med att ta ut semesterdagar är inte förenligt med kommunallagen, det menar Leif Petersen, förbundsjurist på Sveriges kommuner och landsting.

På måndag ska kommunstyrelsens arbetsutskott behandla ärendet utifrån en skrivelse från personalchefen Inger Börjesson. Hon säger sig inte ha sett något fel.
– När jag har undersökt kommunens handlingar har jag inte sett något fel.

Jesper Ingevaldsson
jesper.ingevaldsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".