Borås

Ica Maxi lockar skolelever

Ica Maxi på Druvefors i Borås har problem med snatteri och förstörelse. Stormarknaden vid Daltorpskolan i Borås får ofta ta emot stora grupper av elever. Det skapar en orolig stämning i butiken säger Fredrik Grindemark, försäljningschef på Ica Maxi.

Att det skulle bli problem när en hamburgerdedja och en stormarknad etablerades intill Daltorpsskolan förutspådde skolledningen redan innan bygget.

Nu står butiken där och elverna går gärna dit.

– När ungdomar kommer i så stora gäng blir det gärna lite bråkigt och de skojar gärna med andra kunder och provar produkter i butiken, säger försäljningschefen Fredrik Grindemark.

– De sprejar hårspray och kastar frukt på varandra och plockar in varor på fler ställen i hyllorna.

Ica Maxi har varit på Daltorpsskolan och pratat med elever för att försöka stoppa snatteriet. Det har också minskat men det uppstår fortfarande en orolig stämning när stora grupper elever intar köpcentrat, vilket också eleverna Benjamin Nicklas och Rickard medger:

– När Ica Maxi byggdes så blev det nya ungdomsstället och då började alla hänga där. När någon går in för att köpa något så kommer kompisarna med in och tigger efteråt.

I nästa vecka (v 10) ska det hållas informationsmöten i klasserna på Daltorpsskolan med anledning av problemen.

Ninos Chamoun
news.sjuharad@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista