Rashid Karma (tv) och Toma Zuhair i irakiska föreningen i Borås. Foto: Mina Benaissa

Viktigt val för irakier i Borås

Via dörrknackning och SMS har Irakiska föreningen i Borås försökt uppmuntra sina 150 medlemmar att rösta i helgen val. Den senaste tiden har man försökt engagera så många som möjligt att värna sin demokratiska rättighet, berättar föreningens talesperson Rashid Karma.

Föreningen har knackat dörr bland sina 150 medlemmar i Borås, och skickat SMS och mail för att förmå som många som möjligt att rösta.

Vid tolvtiden idag erbjuder man också skjuts till Göteborg där en av landets tre vallkoaler finns för de 50000 svensk-irakier Sverige, varav 2000 här i Borås.

I föreningslokalen i Borås står tv:n på.

Ordförande Toma Zuhair berättar att vallöften har haglat - det lovas mycket från de 142 partier som finns att välja mellan. Oasvett hur man röstar och även om det finns mycket kvar att jobba med i röstningsförfarande så menar han att det är viktigt att man nyttjar den demokratiska rätten.

Mina Benaissa
mina.benaissa@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".