ulricehamn

Ingen läktare på nya Lassalyckan

Snart byggs den nya motorvägen förbi Ulricehamn och då måste Vistavallen flyttas. Men trots att Vägverket ersätter kommunen med 16 miljoner kronor går Ulricehamns IFK miste om både läktare och klubbhus! Kommunen priotiterar andra saker. Ordförande Bengt-Olof Foss är upprörd.

När den nya motorvägen ska byggas ska IFK Ulricehamns hemmaplan Vistavallen flyttas till Lassalyckan. Men som det ser ut idag blir anläggningen utan vare sig läktare, klubbhus och kiosk.

Kommunen vill nämligen passa på att bygga en ny ishall och en konstsnöanläggning, och då räcker inte pengarna.

– Det är tråkigt med tanke på att vi har allt det här i anslutning till Vistavallen, säger Bengt-Olof Foss, ordförande i Ulricehamns IFK.

Han är mycket besviken över att kommunen inte prioriterar klubbens behov, det är ju den som tvingas flytta.

– I 20-25 år har vi känt till att motorvägen ska gå här. Jag tycker faktiskt att man skulle kunna förberett det här på ett lite annorlunda sätt.

Och Ulricehamns IFK är inget gärdsgårdslag, den behöver de fasciliteter, som ju faktiskt redan finns idag:

– Vi behöver en läktare med tak för 500-750 personer. Det är rimligt. Vi kräver inte en kvadratcentimeter ytterligare utöver det vi har idag.

Mikael Olmås
mikael.olmas@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".