Alingsås

Misstänkt för grovt koppleri

En 35-årig man i Alingsås har häktats misstänkt för grovt koppleri. Mannen är välkänd i klubbmiljöer både i och utanför Göteborg, och misstänks ha förmedlat sexuella tjänster mot betalning.

Den häktade mannen är känd inom klubbmiljöer i och utanför Göteborg. Han har bland annat förmedlat kvinnor som dansare vid flera olika tillställningar.

Ett par av kvinnorna har i förhör berättat att han även agerat som kopplare och förmedlat sexuella tjänster samt tagit betalt för detta. Han är även tidigare dömd för våldtäkt vid flera tillfällen.

Det var under senhösten 2009 som polisens människohandelsgrupp fick ett tips om att unga svenska kvinnor såldes som prostituerade i Göteborg, men också i andra städer som bland andra Helsingborg.

Enligt polisen ska den fortsatta utredningen bland annat kartlägga mannens verksamhet och hitta och identifiera fler kvinnor som varit engagerade av mannen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista