Locket på i Svenljunga

Svenljunga kommun lägger locket på - tjänstemännens utredningar kommer att hållas hemliga tills dess att politikerna har fattat beslut. Anledningen är att man vill undvika debatt innan frågorna är avgjorda.

Svenljunga kommun lägger nu locket på när det gäller frågor som rör miljö och bygg. De utredningar som de oberoende tjänstemännen gör för att politikerna ska kunna fatta beslut kommer att vara hemliga. Förklaringen från John Edström, som är vice ordförande i miljö- och byggnämnden, är att man vill undvika att det kommer ut i media innan beslut är fattat.

Kommunen har stöd i lagen - så länge utredningarna betraktas som arbetsmaterial behöver man inte lämna ut dem. John Edström kan inte sätta fingret på varför det är viktigt att hemlighålla saker, utan hänvisar bara till att miljö- och byggnämnden hanterar känsliga frågor.

Jenny Hellström
jenny.hellstrom@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista