Fr v Ulrik Nilsson, Jan-Olof Edman, Krister Lundberg, och Elisabeth Lundgren. Foto: Ludvig Åsgården
borås

Historisk satsning på kultur

Idag börjar Borås kulturhus att byggas om. Satsningen är en av de största i Borås historia, dyrare än till exempel Borås Arena. Prislappen väntas hamna över 135 miljoner kronor. Idag var kulturchefen i Elisabeth Lundgren en av de som var med och hjälpte till med att bryta upp golvet.

Elisabeth Lundgren, som är Borås Kulturchef, var idag med och hjälpte till när ombyggnaden av Borås Kulturhus började. Kulturhuset byggdes i mitten av 70-talet, och har fått stå där sen dess.

Problemet som det här har medfört är att många av de tekniska installationerna i huset är slutkörda. Så nu skjuter kommunen till med pengar för att bygga om och restaurera kulturhuset såpass att det kan stå sig i ytterligare trettio år.

Målet är att modernisera huset och bland annat lyfta upp taket, för att få bort sjuttiotalskänslan över huset, samtidigt som det hela tiden har stått i planerna att de måste "bevara kulturhusets själ".

Ludvig Åsgården
ludvik.asgarden@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista