Borås

Jobbade för barn - slog sina egna

Ett Boråspar åtalas nu för att ha använt misshandel när de uppfostrat sina barn.
Pappan i familjen är bland annat aktiv i arbetet med barns rättigheter.
- Jag fick smisk när jag var liten, säger mamman, som medger att hon vet att det är förbjudet idag.

Föräldrarna ska enligt åtalet regelbundet under ett par års tid smiskat barnen på händer och rumpa. Ibland har en toffel använts som tillhygge Misshandeln uppdagades när en av döttrarna berättade för skolsköterskan om misshandeln. Rektorn på skolan anmälde då händelsen.

Mannen i familjen har arbetat på myndigheter som haft till uppgift att hjälpa utsatta och han har också arbetat med att hjälpa invandrare att integreras i det svenska samhället.

Mamman säger att det under hennes uppväxt varit accepterat att smiska barn som en del i deras uppfostran. Hon har visserligen vetat att det är förbjudet att slå barn men hon har ändå gett dem smisk när de inte lyssnat på tillrättavisningar.

Föräldrarna har medgett det mesta som åtalet gäller och haft upprepade samtal med sociala myndigheter. Det ska ha blivit bättre i hemmet men det har också framkommit att misshandeln har fortsatt vid enstaka tillfällen även efter att föräldrarna var medvetna om att en polisanmälan gjorts.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista