Centern höll stämma i Borås

I går lördag höll Centerpartiet i Sjuhärad sin nomineringsstämma i Borås. Där slogs fast att Kerstin Hermansson från Viskafors blir förstanamn till riksdagsvalet i höst, men också framtiden diskuterades.

I dom senaste opinionsmätningarna har centern sjunkit, och förknippas oftast bara med frågan om hushållsnära tjänster.

Eva Johansson, kommunalråd i Svenljunga medger att partiet har problem:

– Problemet är väl att hitta en förnyelse. Vi behöver titta framåt och bli ett modernt parti.

Många tror ju att hushållsnära tjänster är den enda profilfrågan för centerpartiet i dag?

– Ja, för tillfället är det ju det som har kommit fram mest hos er i medierna.

– Vi har ju haft en jättepositiv grej nu under förmiddagen när den nya ordföranden i CUF klev fram och berättade om deras visioner.

Andreas Eriksson heter den nya ordföranden för Centerns ungdomsförbund i Sjuhärad. Han är 20 år, säger att han gillar frihet och att han städar själv. Både för att han lever på studentbudget och för att han tycker att det är roligt. Han har inget emot spektakulära frågor som den när Fredrick Federley åkte ner till Tyskland som transvestiteten Ursela.

– All reklam är inte god reklam, men det här är god reklam. Det visar att även riksdagsmän är människor, och då inte bara de mest präktiga.

Mikael Olmås
mikael.olmas@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".