Fortsatt konflikt i Räddningstjänstförbundet

Nu måste politikerna lösa konflikten inom Räddningstjänstförbundet i Sjuhärad. Det säger räddningschef Kjell Wahlbeck, som menar att det är dags att göra om systemet för hur mycket pengar de olika kommunerna ska bidra med.
Det var i höstas som Räddningstjänstförbundet i Södra Älvsborg beslutade att man skulle spara 2,6 miljoner kronor. Det skulle bland annat innebära en nedläggning av brandvärnen i Hökerum, Töllsjö, Hedared och Länghem. Förslaget väckte missnöje bland de mindre kommunerna i förbundet, som anser sig få ta en för stor del av besparingarna. Tranemo kommun hotade till och med att lämna förbundet. Sparkraven lades på is och istället beslutade man att se över fördelningen av resurser och pengar till nästa styrelsemöte den 30 januari. Räddningschef Kjell Wahlbeck hoppas på en lösning och menar att det vore mycket olyckligt om samarbetet mellan de fem kommunerna bröts.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista