Mark hoppar av anhörigprojekt

Marks kommun planerar att dra sig ur projektet Äldre Väst Sjuhärad, som ger hjälp och stöd åt anhörigvårdare och äldreomsorgen i Sjuhäradskommunerna
Äldre Väst Sjuhärad främsta projekt är en informationscentral på servicehuset Duvan i Borås dit sjuhäradsbor som är anhörigvårdare eller äldre kan vända sig. Det finns ett telefonnummer dit man kan ringa på kvällarna och en hemsida med massor av information för de som har en dator med internetuppkoppling. Äldre Väst Sjuhärad drivs gemensamt av sjuhäradskommunerna, Västra Götalandsregionen, högskolan och Riksbyggen. I projektet ingår även forskning kring äldreomsorgen på högskolan.Hela projektet startade för två år sedan och nu ska deltagarna besluta sig för om projektet ska fortsätta ytterligare fyra år. Men socialnämnden i Mark överväger att säja nej till en fortsättnning för att spara pengar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".