Bostadsbolag ser över kostnader för Hässlehus

Det kommunala bostadsbolaget AB Bostäder i Borås ser nu över möjligheterna att lindra besparingarna på fritidsgården och biblioteket på Hässlehus i Borås. Detta efter att dom ledande politikerna i Brämhults kommundel bett om en hyressänkning. AB Bostäder tar för bra betalt för fritidgården och det drabbar nu ungdomarna om inget görs menar det borgerliga styret i Brämhult.

Igår kom beskedet att dom borgerliga politikerna backar och behåller fritidsgård och bibliotek i Hässlehus vid torget på Hässleholmen. Men besparingarna kommer att märkas, personal kommer att sägas upp inom kommundelen. Och för att lindra konsekvenserna för Hässlehus så vädjar politikerna till hyresvärden AB Bosttäder att sänka hyran - som är alldeles för hög, tycker moderaten Lars Dahlén för några mer pengar tillförs inte hela kultur och fritidsbudgeten kommer att halveras.


Jämförelsen med hyran fritidsgården på Hulta är att där tar Bostäder ut nästan 300 kronor mindre i hyra per kvadratmeter. Hyressänkningen kan ha stor betydelse för öppetider och hur mycket personal som man kommer att ha råd att ha kvar på Hässlehus.


VD:n på Bostäder Åsa Martinsson säger att förhandlingarna är inte klara och hon har idag inga ytterligare kommentarer.