borås

Få kontaktar tjejjouren Magnolia

För tre år sedan startade tjejjouren Magnolia i Borås - men hittills har få tjejer kontaktat jouren. Nu hoppas man att en ny portal på internet ska få fler att hitta dit. För behovet är stort.

– Tjejer har ju en mer utsatt situation i samhället och därför tycker jag det är viktigt att det finns någonting samlat för just tjejer där tjejer kan känna igen sig och även få hjälp, säger Frida som är engagerad i Magnolia.

Det har startats många tjejjourer de senaste åren, dit tjejer kan vända sig för att få stöd och hjälp. I förra veckan öppnade en ny portal på Internet, för att samla landets tjejjourer. Magnolia i Borås är en av de lokala tjejjourer som finns med på sidan. Där hoppas man på draghjälp av den nya portalen, för på egen hand har man haft svårt att nå ut.

– Det brukar vara 3 stycken ungefär i veckan som kontaktar oss via chatten och det är ju rätt lite egentligen. Vi har nog inte lyckats nå ut trots att vi satt upp flyers, säger Frida.

Jenny Hellström
jenny.hellstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista