Ulricehamn

Falsk uppkörare i Ulricehamn

Polisen har fått in en anmälan om ytterligare en körkortsbluff. Istället för en man som kört upp mer än 10 gånger kom en annan man och satte sig i bilen.

Det var i tisdags som en 24-årig man skulle köra upp i Ulricehamn. Men Vägverkets inspektör fattade snart misstankar när mannen inte var helt lik personen på id-kortet.

Körningen gick prickfritt, men när inspektören ville dubbelkolla mannens identitet flydde han fältet.

Polisen har inga spår efter mannen som körde upp. Däremot vet man att den som fanns på id-kortet försökt att köra upp mer än tio gånger på olika platser landet runt utan att lyckas.

Enligt polisen är det andra gången på ett halvår som man får in en anmälan om förare som försöker ta körkort åt andra. Dessutom har det förekommit fall där man försökt muta sig till ett körkort.

– Mörkertalet kan vara mycket stort. Inspektörerna själva säger att det ofta är svårt att se på bilderna vem det är, säger Sture Torstensson på polisen i Borås.

Brottet rubriceras till vidare som urkundsförfalskning eftersom den falske uppköraren skrev under papper med namnet på id-kortet.

24-åringen som egentligen skulle ha kört upp kommer från Stocksholmstrakten och har ännu inte hörts av polisen. Där återstår det att se om man kan bevisa något brottsligt uppsåt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista