Svenljunga

Skola utrymdes efter anlagd brand

Mogaskolan i Svenljunga fick utrymmas vid halv tiotiden i förmiddags efter en anlagd brand. Någon hade tänt eld på kartonger utanför ett uppehållsrum.  Branden kunde släckas omgående och ingen kom till skada.

Branden kunde snabbt släckas och hann aldrig sprida sej. Svenljungas räddningstjänst larmades till skolan och även polisen som tagit upp en anmälan. Det finns inga uppgifter om någon misstänkt just nu.

Branden kunde släckas omgående av en vaktmästare och ingen kom till skada. Skolan utrymdes i samband med branden. Normalt sett brukar många elever hålla till i uppehållsrummet men idag var lokalen stängd.

Rektorn Anna Stenström är mycket oroad och hoppas att den som ligger bakom snabbt ska avslöjas.

 – Vi försöker med ljus och lykta att få reda på vilka det är som ligger bakom. För vi vill ju inte att det ska sprida sej vidare eller att man ska få för sej att tända eld någon annanstans.

– Jag tycker att det är oroväckande att man väljer att göra en sån här sak för att det är så allvarligt. Därför är vi angelägna att få tag på den eller de som ligger bakom så vi kan påvisa hur allvarligt det faktiskt är.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista