Ny satsning på fortbildning Foto:Janerik Henriksson,Scanpix
Borås

Lärarna får sitta i skolbänken

Nu får lärarlyftet ett rejält lyft. Skolverket ger Högskolan i Borås sex miljoner kronor för att kunna erbjuda totalt tio kurser i höstens lärar -och förskolelyft.

Det handlar om att fortbilda lärare  och förskollärare i "Lärarlyftet" och "Förskolelyftet".

Totalt satsar regeringen 3,6 miljarder kronor på fortbildning av lärare. Det innebär att lärare får möjlighet att bredda sina ämneskunskaper på högskolenivå. Läraren är tjänstledig med 80 procent lön under studietiden. Staten står för 70 procent av kostnaden och kommunen för 30 procent.

I höst erbjuds bland annat en ny kurs som är till för de lärare som undervisar barn med invandrarbakgrund.

– Vi har sett att den här typen av kurs behövs, då vi har flera invandrartäta områden i och runt Borås. Det här ger de lärarna möjlighet att möta upp de behov som behövs, säger Hans Johansson är ansvarig för satsningen på ansvarig för satsningen på RuC, Regionalt utvecklingscentrum. 

Totalt finns det cirka 400 platser att söka till på Högskolan i Borås, där tio kurser erbjuds i höstens lärarlyft och förskolelyft.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista