Inga lägenheter för hemlösa

Det blev inget beslut i går om lägenheter för hemlösa i Borås.
Situationen för de hemlösa i Borås har hårdnat på sistone, bland annat på grund av AB Bostäders hårdare regler mot de som har en hyresskuld.
Socialdemokraterna vill öppna ett hem för hemlösa i de tomma lägenheterna på Hultasjögatan, intill det finska äldreboendet i före detta Scandic Hotell. Men Vägvalets kommunalråd Björn Wahllöf säger nej.
Redan för tre månader sedan så tog politikerna i kommundel Centrum, som har ansvaret för gemensamma bostäder för bland annat hemlösa, upp att ett hem på Sjöbo är utdömt och skall rivas. Lokalförsörjningsnämnden föreslog att ett nytt hem skulle skapas på Hultasjögatan, intill det finska äldreboendet. Men redan innan förslaget blivit offentligt har protester kommit därifrån.
Ärendet drogs tillbaka på kommunstyrelsen sammanträde i går. Björn Wahllöf har lovat att snart återkomma med ett nytt förslag på hem för hemlösa.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".