Mogaskolan
svenljunga

Oro på Mogaskolan efter bränderna

Efter en dramatisk vecka på Mogaskolan i Svenljunga med två anlagda bränder och en elev som misstänks för mordbrand, har skolledningen haft fullt upp med att hålla elever och föräldrar uppdaterade med information.

En krisgrupp har sammankallats och nästa vecka ska eleverna i årskurs sju få en brandutbildning.

– Tanken är att eleverna ska få information och få veta vad som händer när det börjar brinna och hur fort det går, säger Mogaskolans Anna Stenström.

Det finns också ett elevhälsoteam på skolan med kurator och psykolog för den som behöver prata. Markus, elev på skolan, tycker att det är bra med en brandutbildning, för händelserna har skapat oro.

– Det känns som en klump i magen när det händer. Det är konstigt att det händer två dagar i samma vecka. Det känns bra att få veta vad man göra om det skulle hända igen.

Det var i går eftermiddag som brand upptäcktes på Mogaskolan i Svenljunga, den andra under en vecka. Någon hade skruvat loss en ventilationslucka i en toalettvägg, tryckt in papper och tänt på. I tisdags fick lokalerna utrymmas sedan en hög pappkartonger utanför ett uppehållsrum satts i brand.

Vid båda tillfällena hindrades spridning, men man fick utrymma skolan.

Den elev som suttit anhållen misstänkt för mordbranden igår på Mogaskolan i Svenljunga har gjort vissa medgivanden, men släpptes idag.

- Att häkta en såpass ung människa är inte proportionerligt, säger Ove Svensson som därför beslutat att släppa eleven.

Mina Benaissa
mina.benaissa@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".