Infrastrukturminister Åsa Torstensson. Foto: Joel Wendle/SR Sjuhärad
Vårgårda

Ministern i Vårgårda: "Cykla mer!"

Cykeln ska spela en viktigare roll i planeringen och utbyggandet av transportnätet i Västra Götalandsregionen. Vårgårda kommun vill gå i bräschen och igår anordnade Vårgårda cykelklubb i samarbete med bland andra Vårgårda kommun och Västra Götalandsregionen ett seminarium på det temat.

– Regeringen prioriterar cykeln, säger infrastrukturminister Åsa Torstensson (C).

Infrastrukturminister Åsa Torstensson var en av deltagarna på det stora cykelseminariet i Vårgårda under fredagen. Hon menar att en viktig fråga för regeringen att ge människor bättre förutsättningar att cykla mer.

- Det handlar både om din egen hälsa och att ta bort det onödiga bilkörandet, säger Åsa Torstensson.

Ett tema under seminariet var behovet av en utvecklad pendeltrafik mellan orter i Västra Götalandsregionen. Där lyftes möjligheten för människor att ta cykeln till sin pendelstation fram som en viktig sak att prioritera, till exempel i form av väl upplysta och säkra cykelparkeringar.

En av föreläsarna på seminariet var Vårgårdas kommunalråd Stig-Olov Tingbratt (C). Han lyfter fram utbyggnaden av cykelvägar som en viktig fråga för kommunerna.

- Det är viktigt att vi tänker cykel i all kommunal planering, säger han.

Joel Wendle
joel.wendle@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".