Ulrik Nilsson. Foto: SR Sjuhärad
Borås

Simonsland kostar fem miljoner per år

Borås stads satsning på området Simonsland, där bland annat Textilhögskolan kommer att hamna, kommer att kosta fem miljoner kronor om året, enligt kommunstyrelsens ordförande Ulrik Nilsson (M). Men han är övertygad om att projektet är värt pengarna, till exempel genom att staden får nya invånare.

I fredags fattade Högskolans styrelse beslutet att flytta Textilhögskolan till de gamla industrilokalerna på Simonsland, något som diskuterats i flera år. Borås Stad har lovat att flytta Textilmuséet till samma området, och kommunen är också drivande i den marknadsplats för textilföretag som planeras.

När det gäller kostnaden för skattebetalarna så vill Ulrik Nilsson helst inte prata om den, men han lovar dock att Simonsland inte ska kosta mer än de sju miljoner kronor om året som man lägger på Borås Arena. Han tror också att projektet kan leda till att stan får nya invånare.

Jenny Hellström
jenny.hellstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".