Lidllager i Borås kan ge 300 nya jobb

Lågpriskedjan Lidl är på väg att bygga ett centrallager på Viared. Om planerna fullföljs kan det handla om mellan 200 och 300 nya arbetstillfällen.
I Sjuhärad har Lidl idag butiker i Skene och Ulricehamn och man vill också bygga en ny i centrala Borås, mitt emot Särlaskolan. Den butiken ska fullmäktige snart ta ställning till. I hela Västsverige finns eller planeras just nu ett tiotal Lidl-butiker. Alla dessa och kanske tre-fyra gånger fler ska så småningom betjänas av lagret i Borås.
Lidl vägrar kommentera sina planer och är också hemlighetsfulla i sina kontakter med myndigheter. Men enligt vad som läckt ut så räknar man med en kraftig expansion i Sverige. Det är alltså inte helt klart att det västsvenska centrallagret placeras i Borås. Men på kommunen är man optimister och tror att Borås har det rätta läget i regionen.
I några månaders tid har Borås förhandlat med Lidl om en 100.000 kvadratmeter stor tomt på Viared, en tomt, som om allt går i lås, skulle börja bebyggas efter sommaren. Lagerytan skulle bli omkring 40.000 kvadratmeter och  sysselsätta uppemot 300 personer inklusive chaufförer.