Kritik mot arbetsmiljö i vården

Saco i Sjuhärad skärper nu tonen mot regionen och kritiserar skarpt regionens otillräckliga åtgärder för en bättre arbetsmiljö. Samtidigt aviserar arbetsmiljöverket att tio vårdcentraler i Sjuhärad ska specialgranskas.
Striden om arbetsmiljön började för nära två år sedan då facket krävde mer resurser på vårdcentralerna i Borås för att få en godtagbar arbetsmiljö. Strax före jul kom regionledningens svar på vad man tänkte göra åt arbetsmiljön i regionen. Svaret har retat upp facket eftersom det inte innehöll några konkreta åtgärder och fackets kritik har nu utvidgas till att att omfatta fler vårdcentraler och olika sjukhusavdelningar i västsverige. Arbetsmiljöverket har krävt att regionen skall redovisa vilka konkreta åtgärder som skall vidtas. Arbetsmiljöverket har nu också beslutat att granska 40 vårdcentraler i Västra Götaland, tio av dessa finns i Sjuhärad.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".