Högstadielärare åtalad för sexuellt ofredande av elever

En högstadielärare i Sjuhärad åtalas idag vid Borås tingsrätt för sexuellt ofredande mot åtta elever. Han ska vid flera tillfällen tafsat på flickor i årskurs sju och åtta.

Det här är andra gången på en vecka som en högstadielärare i Sjuhäradstrakten åtalas för sexbrott mot elever. Den här gången gäller det en drygt femtioårig lärare som under ett års tid enligt åtalet rört vid elever i sjuan och åttan på ett närgånget sätt. Det var rektorn på skolan som anmälde läraren i december förra året. Den drygt 50-årige läraren har enligt åklagaren tagit på kvinnliga elevers höfter, lår och bröst, hållit om dom och försökt krama flickorna vid flera tillfällen. Åtta flickor står som målsägare i åtalet. Vid ett tillfälle ska han för hela klassen smekt en kvinnlig elev på bröst och lår och samtidigt framfört en text som innebar att han var ensam i sin säng men saknade hennes värme bredvid sig. Åklagaren rubricerar brotten som sexuella ofredanden.


Han åtalas också för olaga hot. Det var vid ett tillfälle som han tog strypgrepp på en nionde flicka och samtidigt hotade att göra henne illa.