Flygstrejken inledd

Klockan fem i morse inleddes flygstrejken som kommer pågå fram till klockan tio på förmiddagen idag. Strejken fortsätter sen på måndag morgon. Enbart SAS-plan är berörda. Från Landvetter kommer ett antal avgångar att ställas in och några att försenas.
Klockan fem i morse gick mellan 700 och 800 lastare på 13 svenska flygplatser ut i strejk. Strejken pågår till klockan tio på förmiddagen och under den tiden ställs ett 80-tal SAS-flygningar in. Omkring 10 000 resenärer drabbas.
Strejken gäller också SAS dotterbolag Braathens, Spanair, SAS Comuter, Wideroe, Snowflake och Blue1. Skyways, som SAS äger 25 procent av, berörs inte.
Efter klockan 10 ska planen gå som vanligt men riskerna för kaos och förseningar är stora. Första plan som ställs in skulle gå från Stockholm till Göteborg klockan sex. SAS räknar med att strejken kommer att kosta åtskilliga miljoner kronor.
Samtidigt har det uppkommit en revolt inom Transport. En grupp medlemmar tänker inte ställa upp på strejken framöver.
Det är styrelsen för mekanikernas fackklubb på Arlanda som i en skrivelse protesterar mot hur Transport ledning sköter förhandlingarna. Om konflikten inte är löst den 23 februari ,när också mekanikerna är varslade, tänker dom inte strejka.