Kvinna dömd för bedrägeri

En kvinna i 25-årsåldern har dömts av Borås tingsrätt för medhjälp till grovt bedrägeri. Hon fick villkorlig dom och ska betala 174 000 kronor i skadestånd till Postgirot.
Det var för sex år sen som kvinnan övertalades av ytligt bekanta att öppna ett bankkonto och sen ta ut en summa från det. För besväret skulle hon få 3000 kronor. Via förfalskade postgiroblanketter fördes 174 000 kronor in på hennes konto från ett företag i Göteborg. Pengarna togs ut på posten och Nordbanken i Borås.
Kvinnan hävdar att hon var naiv och att hon tagit ut pengarna och gett dem till sina bekanta, utan att inse konsekvenserna av sitt handlande. Hon har inte kunnat eller velat namnge de som övertalade henne eller kommit ihåg var de bodde. I polisförhör förnekade hon all kännedom om kontot eller uttaget, men under rättegången började hon berätta om vad som skett. Nu ska hon alltså betala tillbaka de 174 000 kronorna till Postgirot.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".