Borås Wäfveri planerar för försäljning av Skenefabriken

Borås Wäfveri vill ändra detaljplanen för sin fabrik i Skene som ska läggas ned. På så sätt hoppas företagsledningen öka möjligheterna att sälja eller hyra ut lokalen.

I slutet av januari kom beskedet att Borås Wäfveri lägger ner sin fabrik i Skene och att 70 anställda får gå. I veckan inleddes mbl-förhandlingarna om avvecklingen och nu har en ansökan om planändring skickats till Marks kommun.

Dagens plan för fabriken begränsar användandet till industriverksamhet, men nu vill Borås Wäfveri att fabriken även ska kunna användas för handel och kontorsverksamhet.

Enligt Lars Eriksson, chef för den textila avdelningen inom Borås Wäfveri handlar ansökan om att man vill utöka användningsområdena för fabriken i Skene, och att det skulle göra den mer attraktiv för eventuella köpare eller hyresgäster.

- Om det blir en nedläggning är det ett intressant alternativ att sälja fastigheten. Vi har inte råd att stå med tomma lokaler, säger Lars Eriksson.

I ansökan till kommunen skriver ledningen för Borås Wäfveri att man vill att planändringen påskyndas i största möjliga utsträckning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".