Borås

Svartklubb sprängdes i Borås

En man i 50-årsåldern åtalas nu för att ha drivit en svartklubb i Borås. Efter ett tips gjorde polisen en razzia i en föreningslokal, och mängder med sprit och cigaretter togs i beslag.

Mannen är ordförande i en förening i Borås, och han har erkänt att han smugglat in bland annat över hundra liter sprit från Tyskland som sedan sålts i föreningens lokaler.

Efter ett tips började polisen spana på lokalen, och i juni förra året slog man till. Förutom alkohol hittades även 231 limpor med utländska cigaretter - smuggelgods mannen säger att han köpt i Skåne.

Enligt åklagaren har svartklubben drivits systematiskt, och uppskattningsvis sålt för 10 000 kronor i månaden. Pengarna har sedan använts i föreningens verksamhet, men även andra än föreningens medlemmar har tillåtits handla i föreningslokalen.

Åtalet gäller perioden 20 januari till 10 juni förra året, men enligt åklagaren kan svartklubben mycket väl varit aktiv betydligt längre än så.

Mannen åtalas nu för smuggling, grov olovlig försäljning av alkoholdrycker och olovlig befattning med punktskattepliktiga varor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista