Man åtalad för grov misshandel av sina barn

En man i 40-årsåldern från en kommun i Sjuhärad har åtalats för grov misshandel av sina barn. Han ska under fyra års tid ha slagit barnen med bland annat pinnar, sladdar och livremmar.

Misshandeln uppdagades av en skolkurator när ett av barnen berättade om vad som pågick och barnet polisanmälde sin pappa. Mannen förnekar att han ska ha slagit barnen över huvud taget. Han säger att barnen ljuger och att anklagelserna om misshandel är ett sätt för de äldre barnen att få mer frihet. Men enligt förhör med barnen ska pappan ha slagit dem med sladdar, galgar, pinnar och livrem. Han ska även ha gett dem örfilar, slagit dem med knytnävarna och dragit dem i håret.

Enligt assistentåklagare Eva Bloch i Borås, är det först nu som barnen har berättat om misshandeln för någon. Med hänsyn till barnens ålder kommer de yngsta inte att höras i Tingsrätten, utan istället kommer videoförhör med dem att spelas upp.

Pappan åtalas även för olaga frihetsberövande eftersom han ska ha låst in tre av barnen i en garderob vid olika tillfällen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".