En häktad misstänkt för rånet på Trandared

En 23-årig man har häktats misstänkt för rånet av en närbutik på Trandared i Borås förra lördagen. Det fanns ett hämtningsbeslut på mannen och han kunde gripas i fredags i samband med en trafikolycka där han var passagerare.

Vad som lett fram till misstankarna mot 23-åringen, vill inte Ulf Strömbom, kriminalinspektör på polisen i Borås gå in på. Det var förra lördagen som tre maskerade män rånade butiken på Trandared och dem misstänks ha kommit över runt 100 000 kronor. Men om några pengar har återfunnits vill inte Ulf Strömbom uttala sig om. Än så länge vet inte polisen heller vilka de två andra rånarna är.

- Vi är inne i ett ganska tidigt stadie i utredningen och det finns mycket kvar att göra. Nu försöker vi kartlägga vad den gripne gjorde på råndagen och vilka han träffade, säger Ulf Strömbom. Den nu häktade 23-åringen är tidigare dömd för liknade brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".