Missbrukarboende på Hulta ska utredas

Det finska äldreboendet på Hulta kan komma att få missbrukare som närmaste grannar. Det beslutade Borås kommunstyrelse i går sedan kristdemokraternas Karl-Gustav Drotz i sista ögonblicket svängt och anslutit sig till det socialdemokratiska förslaget.

Karl-Gustav Drotz säger, precis som socialdemokraterna och vänstern, att man nu ska utreda om kommunens två hus på Hultasjögatan, intill det finska äldreboendet på Hulta, är lämpliga som bostäder för sex missbrukare som idag bor i ett utdömt hus på Sjöbo.

- Som politiker har vi ett ansvar för alla som bor i vår kommun. Vi måste ta ett ansvar också för dessa människor, säger Karl-Gustav Drotz.

Drotz tyckte att kommunalrådet Björn Wahllöf svävade på målet i gårdagens hätska debatt i kommunstyrelsen och först sa att han ville att Hultasjögatan skulle ingå i en större utredning och sedan sa att han inte ville det.

Därför gick Drotz på vänsterblockets linje och nu ska Borås Stad ta fram flera olika alternativ, runt om i kommunen, till mindre boenden för missbrukare - och det är inte säkert att Hultasjögatan bedöms som lämpligt, poängterar Karl-Gustav Drotz.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".