Nya fotbollsarenan riskerar bli försenad och dyrare

Maktstriden inom IF Elfsborg riskerar att försena byggandet av nya Ryavallen. Projektet riskerar också att bli upp mot tio miljoner dyrare än planerat.

Anledningen är Elfsborgsstyrelsens beslut i går att frysa projektet i en månad. Beslutet togs på grund av osäkerheten om hur styrelsen i Elfsborg kommer att se ut efter årsmötet, sedan Wigar Bartholdsson lanserats som motkandidat till den nuvarande ordföranden Sture Svensson.

Enligt Rune Lind, verkställande ombud för Borås Arena AB, som ska bygga den nya arenan, innebär styrelsens beslut att färdigställandet av arenan kan försenas två till tre månader och bli mellan fem och tio miljoner dyrare.

- Vi måste titta på det noggrant, men är det så att vi får kostnadsökningar på uppemot tio miljoner så är det mycket möjligt att det måste till ett nytt fullmäktigebeslut, säger Rune Lind. 

Om styrelsens beslut att frysa projektet står fast, innebär den försening av bygget som det för med sig, att det inte kan spelas fotboll på den nya arenan nästa vår, som planerat.

- Det kan inte bli förrän efter sommaren 2005 som arenan kan användas, säger Rune Lind.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".