Sjuhäradssport

BHK tappar tränare - Palm förlänger med Borås Basket

Borås HK tappar sin tränare Fredrik Simonsson, som går till elitserielaget Alingsås. Borås Basket har förlängt kontraktet med sin stjärncenter Mike Palm. Det är rubrikerna till notiser runt om i sportsjuhärad. Klicka på Läs mer för att få veta mer.

Basket - Borås Basket
Jonas Larsson meddelar att Mike Palm är klar för 3 nya år och att Henrik Karlsson är klar för 2 år. Kontrakten ska signeras i veckan. Man meddelar också att man tittar på några nya utländska nyförvärv, bland annat den tidigare boråsbekante Ryan McDade. McDade spelar under sommaren basket i Australien, och kan bli aktuell för Borås senare i höst. I övrigt tittar man på att förstärka guard-sidan och på det hela taget har Borås Basket som målsättning att ta ännu ett steg framåt och uppåt i tabellen.

Nya spelare in innebär också att vissa kommer att få lämna truppen. Ännu vill Jonas Larsson inte namnge någon spelare som inte får nytt kontrakt, men han konstaterar att någon kommer att få gå.

Handboll - Borås HK
Det är nu klart att Borås HK tappar sin tränare Fredrik Simonsson till elitserielaget Alingsås. Nu letar man vitt och brett efter en ersättare.

I övrigt meddelar klubben att man har för avsikt att behålla de flesta ur årets spelartrupp samt förstärka med någon eller några nya spelare. Det handlar om såväl bredd som spetskompetens. Föreningen har som mål att ta sig uppåt, men väljer att skynda långsamt.

Adam Lillvik, en av de viktigare spelarna i laget, har opererats under våren och räknar med att vara tillbaka i spel lagom till höstens division I drar igång.

Basket - MARK
Där meddelar Frank Alm att Ashley key är klar för en fortsättning i Kinnaklubben. Mark tittar just nu på en eventuell ersättare till den andra amerikanskorna, Shaun Goff, och Frank Alm bedömer möjligheterna som 50/50 att man lyckas. Målsättningen är att hitta en bättre spelare, men Goff finns kvar i diskussionerna som ett reservalternativ.

Klart är också att man tappar Jessica Jonsson, som på grund av studier lägger ner satsningen på ligabasket. Eventuellt kommer hon att återfinnas i division I-laget.

Jonnson plats räknar Frank Alm att fylla med spelare från de egna ungdomsleden.

Inom kort kommer Mark också att få 2-3 baskettjejer på besök för träning. Ingen av dessa har tidigare ligaerfarenhet, men de ska få chansen att slå sig in i höstens trupp.

Ishockey - BORÅS HC
Mattias Remstam meddelar att han snart bestämt sig för var han ska spela kommande säsong. Remstam säger att det finns ett par, tre alternativ till Borås HC, men menar också att det bara är smådetaljer som skiljer honom från en fortsättning i Borås. Inom någon vecka vet vi var Remstam finns kommande säsong.