Fortsatt stora insatser i sökandet efter Klaudija

Sökandet efter tio-åriga Klaudija som försvann i Svenljunga i fredags kväll har i dag fortsatt med samma styrka som under helgen, men fortfarande har polisen inga spår efter flickan.

– Vi har sökt i ett område på förmiddagen. Före lunchen sökte vi av området kring kyrkan. I eftermiddag ska vi söka av området söder om kyrkan, säger Jens Karlsson och David Andrén är ledare för en grupp med frivilliga från hemvärnet som söker igenom Svenljunga med omnejd.

Ett 70-tal personer från hemvärnet och polisen deltog i dag i det fortsatta sökandet efter 10-åriga Klaudija, som försvann i fredags kväll i Svenljunga. Sökandet har hittills varit resultatlöst, men polisen räknar med att arbetet ska fortgå på samma vis även under morgondagen för att säkerställa att flickan inte finns i hela det 9 kilometer i diameter stora område man avgränsat sökningen till.

Polisen har fortfarande inga spår som tyder på att ett brott ska ha begåtts.

Bland boende i Svenljunga är Klaudijas försvinnande något som oroar mycket.

Jesper Ingevaldsson
jesper.ingevaldsson@sr.se

Birgitta Douglas, Svenljunga

Man lider verkligen med föräldrarna, det känns väldigt otäckt, man vet ju inte om hon är borta självmant eller om någon tagit henne, det här känns inte alls bra

Signalement på Klaudija

Den försvunna tioåriga flickan i Svenljunga.

Klaudija är 150 centimeter lång och har svart långt hår. Hon ska ha haft blå joggingbyxor, grå joggingtröja och vita sportskor vid försvinnandet, och polisen tar emot tips på 114 14.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.