Uppgörelse bland kriminella bakom skottlossning i Nossebro

Länskriminalen vid polisen i Skaraborg försöker nu förstå bakgrunden till det skottdrama som utspelade sig utanför Nossebro igår, då en 40-åring blev skjuten. Allt talar för att det rör sig om en uppgörelse i kriminella kretsar.
Den misstänkte gärningsmannen som nu är anhållen och misstänkt för mordförsök, kommer från Sjuhärad och greps i morse i Annelund.

Det var i går kväll som en bil körde fram på en gård utanför Nossebro, och en person i bilen avfyrade ett flertal skott mot några personer som var samlade på gården. En av dem träffades i bröstet, en man i 40-årsålden från Tollered i Lerums kommun, och han vårdas nu för allvarliga men inte livshotande skador på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg.
Tidigt i morse greps en man i samma ålder i Annelund utanför Herrljunga, misstänkt för mordförsöket. Polisen har även kommit över vapen, som kan ha med dådet att göra.
Lars Johansson vid länskriminalen vill inte gå in på några detaljer om vad den här uppgörelsen handlar om. De inblandade kände varandra och de tillhör samma krets av människor som sysslar med olika typer av kriminell verksamhet.
Men exakt motiv och är okänt. Och polisen hoppas få svar på om skotten var riktade enbart mot 40-åringen. Kanske var de även avsedda för flera andra eller någon helt annan i gruppen av personer som befann sig på gården.
Den skottskadade har hörts, och polisen hoppas att kunna förhöra den misstänkte gärningsmannen idag eller imorgon. Han uppges vara på väg till polishuset i Skövde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".