Stora förändringar planeras för Sjöbo torg

Borås bostadsbolag AB Bostäder har just skrivit avtal med en livsmedelskedja om att öppna en ny lågprisbutik på Sjöbo torg. På så sätt hoppas man att även andra affärer och serviceställen ska få tillräckligt med kunder, säger Bengt Engberg som är affärsutvecklingschef på AB Bostäder. De äger i stort sett alla byggnader runt torget.

Det blir matkedjan Netto som flyttar in på torget, i byggnaden ut mot Fristadvägen. Huset ska byggas ut för att synas bättre och bli det som drar kunder till torget. Det hoppas AB Bostäder som lägger över 20 miljoner kronor på att få Sjöbo torg livskraftigt igen, med även andra småbutiker och serviceställen. Det krävs politiska beslut för att tillåta en stor livsmedelshall i området. Stadsbyggnadskontoret jobbar just nu med ett förslag att ändra detaljplanen, och det ska presenteras i mitten av mars.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".