Oförminskad intensitet i sökandet efter Klaudija

Fortfarande finns det inga spår efter tioåriga Klaudija som i fredags försvann i Svenljunga. Över hundra personer deltar i sökandet, de flesta av dem hemvärnsmän.

Under förmiddagen har en helikopter från Stockholm deltagit i sökandet. Detta eftersom polishelikoptern från Göteborg har flygförbud på grund av vulkanaskan på Island.

Man är nu i det närmaste klar med det nogranna sökandet av det område med en radie av nio kilometer som man mätt upp. Delar av centrala Svenljunga återstår att gå igenom nogrannt.

Man har med båt sökt utefter Ätran ner till Axelfors.

- Vi har snart sökt i alla de områden där det finns en viss sannolikhet att hitta henne, säger Ulf Hallberg, poliskommissarie och insatsledare.

Den nogranna sökningen av området i Svenljunga bör vara klar någon gång under eftermiddagen och då ska insatsledningen fatta ett beslut hur det fortsatta sökandet ska ske.

- Det måste ju finnas en rimlig sannolikhet för att fortsätta med den intensiteten vi för närvarande håller eller säga att vi nu uttömt alla möjligheter, säger Ulf Hallberg.

Under senare delen av eftermidagen hade man nästan sökt klart i Svenljunga centrum.

– Får vi inget resultat och inga nya tips så talar mycket för att vi kommer att trappa ner dom här intensiva spaningarna och mer gå över till inre spaning, säger Ulf Hallberg vid 16-tiden men betonar att något sådant beslut ännu inte är fattat.

Ulf Hallberg, insatsledare

Det måste finnas en rimlig sannolikhet för att fortsätta sökandet med den intensiteten vi för närvarande håller eller säga att vi nu uttömt alla möjligheter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.