Försvunnen flicka till rätta

Den 10-åriga flickan Klaudija som varit försvunnen i Svenljunga har kommit till rätta. Strax efter klockan 21 i går kväll fick polisen samtal från personal i butiken Willys i Knalleland i Borås där flickan senare påträffades av polisen.

I natt har flickan förhörts av polis med hjälp av tolk. Hon vill inte säga var någonstans hon har befunnits sig under de senaste dagarna.

Det var personal i butiken Willlys som kände igen flickan från publicerade bilder. Personalen ringde polisen som förde flickan till polisstationen.

Klaudija förhördes i går kväll men enligt polisen vill hon inte uppge var hon varit sedan hon i fredags kväll då hon försvann i Svenljunga.

Hon har inte hellre berättat vad hon gjorde i Borås och hur hon kommit dit.

Efter förhöret omhändertogs flickan av de sociala myndigheterna i Svenljunga.

Nya kan eventuellt komma att hållas med henne under dagen. 

– I nuläget finns inget i form av yttre skador som tyder på att flickan skulle ha rövats bort av någon okänd, säger Göran Arvidsson på länskrim i Borås där man dock fortfarande jobbar med en förundersökning kring misstänkt människorov.

Klaudija tillhör en flyktingfamilj som fick sitt avvisningsbeslut i förra veckan. Avvisningen har dock skjutits fram sedan flickan försvann.