Polis lägger ner utredning kring Klaudijas försvinnande

Polisen kommer troligen att lägga ner utredningen kring 10-åriga Klaudijas försvinnande, det säger Hans Kinnander på länskriminalpolisen i Borås. Klaudija hittades i en butik i Borås i tisdags kväll, efter att ha varit försvunnen från sitt hem i Svenljunga i fyra dygn.

Vad som har hänt 10-åriga Klaudija fortsätter att vara oklart. Polisen vet fortfarande inte var flickan har befunnit sig under de fyra dygn som hon var försvunnen.

Polisen höll ett kort förhör med flickan samma kväll som hon hittades, men det enda hon sa då var att hon inte själv visste var hon hade varit.

Flickan kändes igen av personal i den matbutik där hon dök upp ensam sent i tisdags kväll. Polisen lämnade över henne till de sociala myndigheterna och igår återförenades hon med sin familj i Svenljunga. Flickan och hennes familj är asylsökande som har fått avslag på sin asylansökan.

Hans Kinnander på länskriminalpolisen i Borås säger att polisen inte har några uppgifter om var flickan har befunnit sig under försvinnandet.

Matbutiken där flickan hittades ligger i Knalleland i stadsdelen Norrby i Borås och enligt Hans Kinnander hade polisen innan flickan hittades fått uppgifter om att flickans familj har bekanta som bor på Norrby, men han poängterar att polisen inte har någon information om att flickan ska ha befunnit sig hos bekanta. Så var flickan har befunnit sig under de fyra dygn hon var försvunnen, fortsätter alltså att vara oklart och Hans Kinnander säger att polisen i nuläget inte kommer att lägga ner mer arbete på att försöka ta reda på det.

Eftersom polisen inte heller har några uppgifter som tyder på att flickan skulle ha förts bort mot sin vilja, så kommer enligt Hans Kinnander den förundersökning om människorov som polisen inledde i samband med försvinnandet troligen att läggas ner inom kort.

Efter att socialförvaltningen i Svenljunga överlämnat flickan till sin familj, så är ärendet avslutat också för deras del, säger Ann-Christin Björklin som är enhetschef för individ- och familjeomsorgen i Svenljunga.

Joel Wendle
joel.wendle@sr.se