Ohållbar situation på förskolor i Borås

Situationen på förskolorna i Borås blir allt tuffare. Flera förskollärare, som Radio Sjuhärad har pratat med, berättar om den frustration de känner över växande barngrupper. Situationen är ohållbar hävdar personalen.
En kommundel som ökade barntätheten inför höstterminen 2003 är Fristad. På förskolan Ljungagården i Fristad jobbar Annelie Holmström och Marianne Jonasson. På Annelis avdelning är det tre vuxna som skall ta hand om 17 barn, som alla är under tre år.
Situationen är ohållbar hävdar Annelie Holmström och Marianne Jonasson. Några förhoppningar om en snar förbättring har de inte. Verksamhetschef Magnus Kjellgren, säger till Radio Sjuhärad, att han inte ser någon förändring i läget under det närmaste året. Annelie Holmström och Marianne Jonasson på  Ljungagården hoppas att fler kollegor och föräldrar ska börja säga i från. För om inget händer kommer det få konsekvenser, menar de.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".