Mark

Stor vattenläcka i Fritsla

En stor vattenläcka har inträffat i Fritsla i natt och delar av en väg i ett villaområde är helt bortspolad. Både vägar och vatten i området stängs av under arbetet med att laga ledning och väg.

Villaägarna i området vaknade på morgonen och såg förödelsen. Läckan på Berghällsvägen hade tagit med sig stora delar av vägen och spolat bort den. En stor del av gruset låg på Klevliden eller hade spolats ut på en åker.

– Jag vaknade tidigt på morgonen av att det rann vatten, det var när jag gick ut jag såg vad som hänt, säger Lars-Eje Johansson som bor på Klevliden.

Personal från Marks kommun arbetade febrilt för att laga ledningen och förhoppningen är att det under eftermiddagen ska vara klart.

Mycket stora vattenmängder i rörelse

Ledningen är en matarledning  från vattentornet i Fritsla men just nu så finns det vatten i i systemet även om det har minskat.

För att laga läckan tvingas man stänga av vattnet på Berghällsvägen och Klevliden.

Det är på Berghällsvägen som vattnet spolat bort en del av vägen. Berghällsvägen är en återvändsgata som nås via Klevliden.

Vägen på Klevliden 3 - 21 stängs av under tiden man lagar läckan och då kan man inte helller nå Bergshällsvägen.

Hur lång tid det tar att laga läckan är just nu oklart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.