S i Svenljunga:

Centern har gått bakom ryggen på kommuninvånarna!

Svenljunga kommun har gått bakom ryggen på kommuninvånarna när det gäller beslutet att satsa omkring 20 miljoner kronor på att bygga ett mejeri i Kalv.
Det menar socialdemokraten Per Andersson, som hävdar att mejerijätten Skånemejerier blir majoritetsägare i mejeriet - vilket kommunfullmäktige inte ska ha fått information om.

Kommunfullmäktiges beslut i februari att satsa drygt 20 miljoner kronor på att hjälpa mejeriet i Kalv med byggnationen av ett nytt, större mejeri splittrade både den borgerliga majoriteten i kommunen och den socialdemokratiska oppositionen. Moderaterna röstade nämligen mot förslaget, men däremot röstade tre av Per Anderssons partikamrater i socialdemokraterna ja.

Beslutet har överklagats till förvaltningsrätten av moderaten Johan Björkman, som menar att det strider mot kommunallagens likabehandlingspricnip att kommunen går in och stötta privata företag på det här sättet.

Socialdemokrat Per Andersson menar beslutet är ännu värre när det nu framkommit att det inte handlar om att hjälpa ett litet lokalt företag utan det stora mejeriförtaget Skånemejerier. Å han kräver nu svar från kommunstyrelsens ordförande, Centerpartiets Eva Johansson.

Kommunstyrelsens ordförande Eva Johansson säger till Radio Sjuhärad att hon ännu inte har hunnit läsa den interpellation Per Andersson skrivit, och därför inte vill kommentera ärendet i nuläget.

Hennes partikamrat Rune Pettersson säger i en kommentar att Centerpartiet bara ser positivt på att det blir ett starkt företag som går in i mejeriet, eftersom det garanterar kommunens hyresintäkter.

Joel Wendle