Socialdemokratiskt förslag slår hårt mot hyresgäster

Socialdemokraterna i Herrljunga har tagit initiativ till ett förslag som kan kosta hyresgästerna flera hundralappar i dyrare hyra varje månad. Det här har mött stor ilska bland hyresgästerna i Herljunga.

Socialdemokraterna i Herrljunga har kommit på kant med en hel del av sina väljare. För det var socialdemokraterna i kommunen som drev förslaget om att det kommunala bostadsföretaget Herrljungabostäder ska krävas på en extra kommunal avgift, som riskerar att leda till höjda hyror.

Barbro Svensson som hyr lägenhet av Herrljungabostäder i Annelund är en av dom upprörda. Hon tycker sig inte förstå socialdemokraterna agerande i den här frågan.

- Här har dom föreslagit något som slår hårt mot den lilla människan och det är inte socialdemokratisk politik.

Det handlar om det som kallas borgensavgift. Att kommunen ska ta betalt för att gå i borgen när herrljungabostäder lånar 5 000 000 kronor. Kommunen står som garant för att lånet betalas som det ska och med den tryggheten får herrljungabostäder lägre ränta men kommunen har alltså fattat ett beslut om att ta betalt för den tjänsten och det var på socialdemokraternas initiativ.

Eftersom kommunen behöver pengar så borde socialdemokraterna ha föreslagit en skattehöjning, tycker barbro svensson i annelund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista