Kritik mot kommunal chef

En verksamhetschef på individ- och familjeomsorgen i en av Borås kommundelar får kritik av länsstyrelsen för att ha lagt sig i en vårdnadstvist mellan två föräldrar.

Den kommunala chefen har enligt länsstyrelsen agerat på ett sånt sätt att det kan verka som om chefen har tagit ställning för pappan i tvisten.
Borås stad har en verksamhet som heter familjerätten, som bland annat sköter fall där föräldrar tvistar om vårdnaden om barn. Det var familjerätten som fick i uppdrag av tingsrätten att göra utredningen i det kritiserade fallet, men ändå dök det upp en skrivelse från den kritiserade chefen i fallet. Mamman i familjen anmälde skrivelsen till länsstyrelsen.
Kommundelen svarar länsstyrelsen att avsikten inte var att lägga sig i ett vårdnadsärende, utan att den var ett tecken på att man tog pappans oro för barnen på allvar, men att skrivelsen ändå kan uppfattas som en inblandning.
Länsstyrelsen kritiserar i sitt beslut verksamhetschefen och menar att han överhuvdtaget inte borde upprättat någon skrivelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista