Viskafors agerar mot brottslighet

Viskafors kommundel försöker nu vända utvecklingen med fler brott och större otrygghet i samhället. I vår startar ett projekt som vänder sig till både ungdomar och vuxna, med bland annat föreläsningar och föräldracirklar.

Allt högre staplar över antalet brott i Viskafors blev en tankeställare för politikerna. Från 2000 till 2002 mer än fördubblades antalet anmälda brott - och en grupp ungdomar stod för en hel del - skadegörelse, inbrott och liknande. 
Dessutom är det  fler åttondeklassare i Viskafors än genomsnittet i hela kommunen som själva säger att de dricker alkohol, och fler säger att dom inte har någon vuxen att prata förtroligt med.
Nu ska kommundelen anställa en projektledare med uppgift att samordna de goda krafter som ändå finns, för alla invånares bästa. Viskafors kommundel har de senaste åren haft det tufft ekonomiskt och gjort märkbara besparingar, men Göran Carlsson vill inte dra för snabba slutsatser av vad det fört med sig för ungdomarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista