Sjuhärad

Snabbtåg från Borås blir valfråga

Frågan om höghastighetståg mellan Borås och Göteborg har blivit en valfråga. De rödgröna partierna vill satsa på höghastighetståg. Men den borgerliga alliansen röstar idag nej till förslaget i riksdagen. Socialdemokraten Pia Andersson riksdagsledamot från Skene säger till Radio Sjuhärad att avslaget hämmar utvecklingen. Men Centerpartisten Sven Bergström var idag kritisk.

Socialdemokraten Pia Andersson säger att avslaget hämmar utvecklingen mot en effektiv och miljövänlig satsning som skulle innebära mycket för arbetspendlarna i området.

Men centerpartisten Sven Bergström var idag kritisk till de rödgrönas förslag om höghastighetståg. I riksdagsdebatten för en stund sedan sa han:

– De rödgrönas infrastrukturpolitik präglas av julaftonsstämning. Dubbelt så mycket järnväg och lika mycket väg- extra allt på en gång.

– Med tanke på hur de rödgröna skötte infrastrukturinvesteringarna före 2006 så bör man vara skeptisk, sa centerpartisten Sven Bergström i debatten i riksdagen idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".