Elev avstängd efter porrtittande

En lågstadie elev på Engelbrektsskolan i Borås har stängts av från datasalarna efter att ha tittat på porrsidor på internet. Trots att skolan har regler för hur barnen får använda internet har eleven kunnat gå in på förbjudna porrsidor.
Igår berättade SR Sjuhärad hur Nittaskolan i Ulricehamnskommun skärpt kontrollen för hur eleverna använder internet. Detta sedan skolans datorer använts för att titta på döda och stympade kroppar, eleverna på skolan är bara mellan 6 och 9 år gamla. Och nu har en av de mindre barnen på Engelbrektsskolan i Borås utnyttjat internet så att flera lågstadieelever kunnat se på porr. Skolans rektor vill inte prata om händelsen i radion, men att händelsen är utagerad och att man från skolan har pratat med dom inblandade. Han säger också att skolan har stränga regler för hur internet ska användas och att skolan stänger ute elever som tittat på porr eller några andra olämpliga sidor på internet. Dessutom ska det finnas personal som kontrollerar att barnen inte tittar på saker som de inte borde.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".