Kritik mot stoppat tomtköpt

Företaget El-Center som stoppas av Borås Stad från att köpa en tomt på Lusharpan i Borås protesterar nu mot kommunens agerande.

El-Center anser att man blivit dåligt behandlat av Borås Stad. Företaget har lagt ner mycket pengar i förhandlingarna med säljaren Shell och på renoveringar, eftersom man trodde att köpet var klart. Borås Stad säger sig inte ha vetat om att El-Center velat köpa tomten på Lusharpan, men en tjänsteman medger att kommunen kanske borde ha meddelat Shell sina förbehåll.
Nu erbjuder man El-Center Navets gamla lokaler på Knalleland som ett alternativ. Men företaget påpekar att tyska livsmedelsjätten Lidl ska få etablera sig bara några hundra meter norr om Lusharpan och förkastar Knallelandsförslaget. El-center kräver en mer central tomt och dessutom ekonomisk kompensation för det man lagt ner på Lusharpan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".