Åtal mot krögare i Borås

Företrädaren för bolaget bakom krogen McEwan’s i Borås åtalas nu vid Borås tingsrätt misstänkt för grovt bokföringsbrott och grovt försvårande av skattekontroll.

Det har stormat rejält kring McEwans i Borås de senaste månaderna. I december åtalades företrädaren för det bolag som fram till 2001 drev krogen, för att bland annat ha använt garderobsavgifter till att betala svarta löner. Därefter, i februari, gick bolaget som sedan 2001 drivit restaruangen i konkurs och McEwans tvingades stänga.
Och nu åtalas alltså företrädaren för det bolaget. Mannen är misstänkt för att ha låtit bli att redovisa garderobs- och entréavgifter och intäkter från uthyrningar. Han skall också ha betalat ut svarta löner. Totalt rör det sig om 1 250 000 kronor som mannen misstänks ha undanhållit skattemyndigheten. Mannen nekar till anklagelserna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista