Ulricehamns kommun skadeståndsskyldig för hästspark

Den ulricehamnspojk som fick en hästspark i ansiktet vid en dagisutflykt för tio år sen, fick idag rätt mot Ulricehamns kommun. Idag dömde Borås tingsrätt att Ulricehamns kommun ska betala skadestånd till Jesper Forsman, som idag är 13 år.

Det var -94 som dagisbarnen från daghemmet Regnbågen i Dalum var ute på utflykt. De var hemma hos en av dagisfröknarna och sen skulle de hälsa på hennes grannes hästar. Sedan går versionerna isär vad som faktiskt hände när tre-årige Jesper blev sparkad av hästen. Tingsrätten säger i sin dom att med hänsyn till att Jesper bara var tre år och att lärarna inte hade uppsikt över honom i samband med hästsparken, har de inte utövat den tillsyn som de borde haft. Därför anser rätten att Ulricehamns kommun är skadeståndskyldig mot Jesper för skadorna han fick i samband med hästsparken. Nästa vecka ska kommunen bestämma sig för om de ska överklaga domen. Det var alltså om kommunen var skadeståndsskyldig som avgjordes idag, hur mycket det handlar om i ersättning är inte klart än eftersom Jesper Forsman än idag inte är helt återställd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista